kickboksen kinderen breda

Sterk & Stoer

Sterk & Stoer is gecreëerd voor kinderen en jongeren die om verschillende redenen wat extra begeleiding kunnen gebruiken om weerbaarder en zelfverzekerder te worden. Kinderen die bijvoorbeeld moeilijk uit hun schulp kunnen komen, gepest worden, een laag zelfbeeld hebben, kampen met faalangst, het gevoel hebben niet er niet bij te horen of moeilijk in een groep kunnen functioneren. Ook agressieregulatie wordt behandeld in de lessen.

Trainingen op maat

Tijdens de één op één trainingen bij Back2thegym leren we kinderen onder andere;

  • om voor zichzelf op te komen,
  • steviger in hun schoenen te staan,
  • grenzen aan te geven, samenwerken, agressieregulatie,
  • hulp te vragen en
  • vertrouwen in zichzelf en anderen te vergroten

Samen met een gecertificeerde trainer werken we door middel van sport en spel aan deze doelen. Kinderen die onzeker zijn kunnen veel voordelen halen uit het beoefenen van een vechtsport. Uit onderzoek van het Mulier sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut te Utrecht blijkt dat vechtsport een belangrijke bijdrage levert aan persoonlijke groei en het verminderen van probleemgedrag bij kinderen. Het kickboksen wordt dan ook aangewend als een middel om de weerbaarheid en zelfverzekerdheid te vergroten.

De resultaten zijn meestal al snel zichtbaar. Het kind wordt energieker, kan zich beter uiten, komt positief over en de lichaamshouding. Hij zal rechtop lopen, mensen aankijken en zal positiever benaderd worden door anderen. De lessen blijven sportief dus ook de conditie wordt beter!

Meer informatie over Sterk & Stoer?

Neem contact met ons op. Het team van Back2thegym vertelt je er graag meer over.

“Mijn zoon is heel blij dat hij met het Stoer en Sterk programma heeft meegedaan. Hij vond het erg spannend de eerste keer, maar de trainer heeft hem rustig laten kennismaken en op een fijne manier is hij erachter gekomen waar bij mijn zoon behoefte aan was. Hieruit blijkt wel dat het echt een op maat gemaakt programma is en dat er ruimte is om een klik te maken met de trainer. Wat ik heb gezien is dat niets te gek is, alles wordt uit de kast gehaald om het programma zo goed mogelijk te laten aansluiten. Ik heb mijn zoon zien veranderen van een onzekere en vaak boze jongen naar een zelfverzekerde jongen die beter weet hoe hij met lastige situaties kan omgaan. Er worden handvaten geboden in een prettige sfeer, waar tijdens het sporten ruimte is voor gezelligheid, maar ook verdriet mag er zijn. Mijn zoon heeft stappen gemaakt en is vanuit het programma met plezier in de groepsles verder gaan sporten.”

Proefles

Kom langs voor een gratis proefles! Aanmelden kan online via dit formulier. 

Instagram

Download onze app!

Contact

Back2theGym
Franse Akker 21A
4824 AL Breda
Nederland

T: +31 (0)76 – 542 77 06
E: info@back2thegym.nl