Braziliaans Jiu Jitsu Breda

Brazilaans Jiu-Jitsu in Breda

Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) is een sport die zich specialiseert in het grondgevecht. Veel technieken in de BJJ zijn gericht op het naar de grond halen en controleren van een tegenstander. Daarnaast is er ook nog een deel wat zich richt op de verwurgingen, klemmen en gewrichtsoverstrekkingen. Vanwege deze slimme en technische bewegingen is BJJ ook uiterst geschikt voor vrouwen. Een kleiner en/of fysiek zwakker iemand kan zich door middel van BJJ makkelijk verdedigen tegen een grotere/sterkere tegenstander.

Victor Diniz, De trainer bij Back2theGym is 37 jaar en komt uit Goiânia (Brazilië). Sinds maart 2016 woont hij in Nederland en sinds juni 2016 verzorgt hij de Braziliaans Jiu Jitsu lessen. In 1999 is hij in Brazilië begonnen met Braziliaans Jiu Jitsu bij team Fernando Boi. In 2016 heeft Victor uit handen van Fernando Boi zijn black belt 1st degree mogen ontvangen. Hij heeft in Brazilië en Europa veel wedstrijdervaring opgedaan in zowel Gi als no Gi (met pak en zonder pak). Victor deelt zijn kennis en ervaring op het gebied van Braziliaans Jiu Jitsu graag met anderen.

De BJJ les

De BJJ lessen duren anderhalf uur en bestaan uit een warming-up, techniek en een deel flowen of sparren. De warming-up bestaat voornamelijk uit rek- en strek oefeningen of oefeningen zoals burpees, jumping jacks en andere goede opwarmers! De techniek verschilt per les, de ene keer behandel je bijvoorbeeld verdedigende technieken en de andere keer verschillende verwurgingen of overstrekkingen. Tijdens het flowen en het sparren probeer je de geleerde technieken in hoger en afwisselender tempo toe te passen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met het niveau en kun je zowel recreatief als wedstrijdgericht terecht.

Braziliaans Jiu Jitsu proberen?

Kijk voor de actuele lestijden op ons lesrooster en probeer het zelf tijdens een proefles!