Grappling/MMA

Grappling en MMA bij Back 2 the Gym Breda

Naast Braziliaans Jiu Jitsu is er ook de mogelijkheid om aan Grappling en MMA te doen. Bij grappling en MMA worden er aangepaste technieken gebruikt uit sporten zoals BJJ, Worstelen en Judo. Omdat er bij Grappling en MMA geen Gi (pak) gedragen wordt, moet je beschikken over een stukje snelheid en explosiviteit. Het uiteindelijke doel is om je tegenstander door middel van een overgave te laten kloppen.

Er is geen aparte les voor de Grappling en MMA. Deze sporten vallen onder de Braziliaans Jiu Jitsu lessen omdat de technieken overeen komen en vaak maar een kleine aanpassing nodig hebben.

De Grappling/MMA lessen

De lessen vallen onder de noemer BJJ en duren altijd anderhalf uur. Je begint met een gezamelijke warming-up die uit een drill kan bestaan maar ook uit oefeningen zoals burpees, squats en andere leuke bezigheden! Na de warming-up krijg je het technische gedeelte. Hierbij leer je bijvoorbeeld een escape uit de mount of een leuke armbar. De les wordt meestal afgesloten met het sparren of flowen (afhankelijke van de behandelde onderwerpen in de les). Tijdens het sparren/flowen wordt er altijd gekeken naar hoe je jezelf kan verbeteren en wordt hier ook de ruimte voor gegeven door de tegenstander.

Grappling/MMA Proberen?

Kijk voor de actuele lestijden op ons lesrooster en probeer het zelf tijdens een proefles!