Kickboksen bij de grootste sportschool in Breda

Kickboksen wordt steeds populairder in Nederland. Dit komt mede doordat men steeds vaker zelf een kijkje gaat nemen bij de sportschool en er dan achter komt dat het helemaal niet draait om vechten, maar om sportief & met respect bepaalde oefeningen doen. Ook zien we steeds meer BNers en bekende topsporters (van Wesley Sneijder tot Doutzen Kroes) Kickboksen, het is namelijk de ideale workout om o.a. je conditie, focus en explosieve kracht te trainen en top fit te worden!

Wat houdt het in? Thaiboksen is een al eeuwenoude populaire sport afkomstig uit Thailand, hieruit is het kickboksen ontstaan. Bij zowel thaiboksen als kickboksen maakt men gebruik van trap- en stoottechnieken. Het thaiboksen onderscheid zich van het kickboksen doordat er bij thaiboksen gebruik mag worden gemaakt van elleboogstoten, terwijl we dat bij het kickboksen niet toestaan. Ook tijdens onze lessen zal er geen gebruik worden gemaakt van elleboogstoten.

Kickboksles bij Back2thegym

Wij zien thai- en kickboksen als een leuke en effectieve manier om sportief bezig te zijn. Vanuit die gedachte zijn de lessen ook opgebouwd. Na een warming-up wordt er met afwisselende partners getraind waarbij respect en sportief bezig zijn voorop staat. Er komen verschillende stoot- en trap combinaties aan bod en de trainers lopen rond om tips & tricks te geven en om te motiveren.

Bij ons bestaat de mogelijkheid om ook te sparren tijdens de les. Bij het sparren wordt als het ware een oefenwedstrijd gehouden, maar dit is niet verplicht en gebeurt onder toezicht. Zo is het aan de sporter zelf om te kiezen of ze alleen contact op de handschoenen en scheenbeschermers willen maken of ook op lichaamsdelen. Bij het sparren kun je de aangeleerde technieken in de praktijk brengen. Je leert verdedigen, aanvallen, combinaties uitvoeren en je moet je focus erbij houden. Echter is het niet de bedoeling om elkaar te blesseren, we sporten voor ons plezier en we houden rekening met elkaar.

Kickboksles Proberen?

Kijk voor de actuele lestijden op ons lesrooster en probeer het zelf tijdens een proefles!

Proefles

Kom langs voor een gratis proefles. Je kan gewoon binnenlopen of je alvast online aanmelden.

Instagram

Download onze app!

Contact

Back2theGym
Franse Akker 21A
4824 AL Breda
Nederland

T: +31 (0)76 – 542 77 06
E: info@back2thegym.nl